Nieuwsbrief 2019

Week van de homeopathie: Sport, bewegen en HOMEOPATHIE
Ieder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.

10 t/m 16 april: Week van de Homeopathie 2019

Het thema van 2019 is: Sport, bewegen en homeopathie.

Homeopathie kan een belangrijke en veilige ondersteuning zijn bij klachten en blessures die ontstaan bij sporten.

Informatie over spierpijn
Als je flink hebt gesport, of ongewone bewegingen hebt gemaakt die je niet gewend bent, weet je al dat het er aan zit te komen: spierpijn.

Spieren hebben veel zuurstof nodig om de voedingsstoffen in de spiercellen te kunnen verbranden. Zo komt de energie vrij om te kunnen bewegen. Bij de verbranding komen ook afvalstoffen zoals melkzuur vrij. Als de verbranding van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen niet voldoende plaatsvinden, ontstaat er een ophoping van melkzuur en ervaar je spierpijn.

Je kunt ook spierpijn krijgen van griep, een verkeerde houding, koude tocht (bijvoorbeeld een stijve nek) of een plotselinge verkeerde beweging (verrekte spier).

Tips
Je kunt spierpijn al voor een groot deel voorkomen door vóór het sporten een goede warming-up te doen. Met oefeningen, rekken en strekken verbeter je de doorbloeding en warm je je spieren alvast op voor de zwaardere inspanningen die gaan komen. Heb je eenmaal spierpijn, dan is het belangrijk de bloedsomloop te stimuleren, waardoor de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dat kun je doen door o.a. massage, een warme douche of een warm bad, een infraroodlamp of een spierbalsem.

Homeopathie bij kneuzing, verstuiking, verrekking of verzwikking
Iedereen loopt wel eens een kneuzing op; vooral bij kinderen komt dit regelmatig voor tijdens het spelen. Een kneuzing kan ontstaan door een val, een verkeerde beweging of door een harde stoot. Hierdoor raken de bloedvaatjes onder de huid beschadigd en ontstaat er vaak een pijnlijke bloeduitstorting (blauwe plek). Ook kan het weefsel onder de huid opzwellen. Door de zwelling kan het moeilijk zijn het beschadigde lichaamsdeel te bewegen. Het bloed wordt door het omringende weefsel opgenomen en afgevoerd. Meestal zakt de blauwe plek (het bloed) weg naar een lager of dieper gelegen gebied. De kleur wordt langzaam lichter en verandert van blauw in geel en groen.

Homeopathie kan een belangrijke en veilige ondersteuning zijn bij klachten en blessures die ontstaan bij sporten.

 

OPEN DAG
Op 12 april van 10.00 - 12.00 uur bent u van harte welkom in mijn praktijk en kan ik u meer vertellen over sport, bewegen en homeopathie.

Ook buiten deze week om, kunt u met uw vragen bij mij terecht. Het liefst tijdens het spreekuur op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 9.00 uur en van 17.00 tot 17.30 uur. Natuurlijk kunt u ook een e-mail sturen aan info@homeopathiedriebergen.nl.